Romadur je sýr s výraznou pikantní chutí a vůní, oblíbený ve všech fázích svého zrání. Zralý sýr je pokrytý narůžovělým mazem, na řezu sametově bílý. Konzistence je měkká až tužší s mírně znatelným tvarohovým jádrem. Uchovává se odděleně od ostatních potravin nebo v uzavřené nádobě, případně pod skleněným víkem. Splňuje požadavky bezlepkové diety.
Složení:Mléko, jedlá sůl , mlékařské kultury.
Sýr byl vyroben bez použití syřidla živočišného původu.
Název výrobku:
Měkký zrající sýr
Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobku| Energetická hodnota: | 1140 kJ / 274 kcal |
|---|
| Tuky: | 20 g |
|---|
| - z toho nasycené mastné kyseliny: | 13 g |
|---|
| Sacharidy: | 1.5 g |
|---|
| - z toho cukry: | 1.5 g |
|---|
| Bílkoviny: | 22 g |
|---|
| Sůl: | 2 g |
|---|
Alergeny:mléko a výrobky z něj