Základem pro výrobu nízkotučného Jihočeského Lipna jsou kvalitní přírodní sýry z Madety. Jejich poměr a jednotlivé druhy, které jsou při výrobě použity, jsou tajemstvím tradiční léty prověřené receptury tavených sýrů. Má nízký obsah tuku a může být požito k redukčním dietám, navíc je obohacen o vlákninu.
Nemusí sloužit jen k obložení pečiva, ale také jako všestranná přísada studené i teplé kuchyně, do polévek a nákypů. Je ideální na sýrové omáčky. Splňuje požadavky bezlepkové diety.
Složení:sýry, voda, rozpustná vláknina inulín (3 %), máslo, tavicí soli (E 339, E 450, E 452 ), sušené podmáslí, sušená syrovátka
Název výrobku:
Tavený sýr se sníženým obsahem tuku
Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobkuEnergetická hodnota: | 587 kJ / 141 kcal |
---|
Tuky: | 8.6 g |
---|
- z toho nasycené mastné kyseliny: | 5.7 g |
---|
Sacharidy: | 2.9 g |
---|
- z toho cukry: | 2.4 g |
---|
Bílkoviny: | 11.5 g |
---|
Sůl: | 2.7 g |
---|
Vápník: | 460 mg |
---|
Alergeny:mléko a výrobky z něj