na bukových štěpkách uzený
Madeland je polotvrdý sýr holandského typu s tvorbou ok v těstě, který se ale na rozdíl od ementálských sýrů vyznačuje jemnou, pružnou a mnohem vláčnější konzistencí. Uzená varianta je kombinace oříškovo–mandlové mírně nasládlé chuti Madelandu a chuti typické po uzení. Velkou zajímavostí a v republice asi i raritou je, že bloky sýra se udí na pravých bukových štěpkách, které dodávají všem uzeným sýrům z Madety přírodní uzenou chuť. Splňuje požadavky bezlepkové diety.
Složení:Mléko, jedlá sůl, mlékařské kultury.
Sýr byl vyroben bez použití syřidla živočišného původu.
Název výrobku:
Polotvrdý sýr uzený
Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobku| Energetická hodnota: | 1413 kJ / 340 kcal |
|---|
| Tuky: | 26 g |
|---|
| - z toho nasycené mastné kyseliny: | 17 g |
|---|
| Sacharidy: | 0.5 g |
|---|
| - z toho cukry: | 0.5 g |
|---|
| Bílkoviny: | 26 g |
|---|
| Sůl: | 1.2 g |
|---|
| Vápník: | 960 mg |
|---|
Alergeny:mléko a výrobky z něj