na bukových štěpkách uzený
Tento polotvrdý sýr je původem z oblasti východního Pruska, dnešní Litvy a jeho nejznámější produkční oblastí je Švýcarsko a Německo. Sýr se vyznačuje příjemně pikantní chutí po Brevibacterium linens, malými kavernami na řezu a jemnou uzenou chutí po uzení na pravých bukových štěpkách. Tento jedinečný sýr pro každou příležitost si příjemně vychutnáte s bílými víny jako Ryzlink vlašský či Rulandské bílé. Splňuje požadavky bezlepkové diety.
Složení:Mléko, jedlá sůl, mlékařské kultury.
Sýr byl vyroben bez použití syřidla živočišného původu.
Název výrobku:
Polotvrdý zrajícící uzený sýr
Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobku| Energetická hodnota: | 1424 kJ / 343 kcal |
|---|
| Tuky: | 26 g |
|---|
| - z toho nasycené mastné kyseliny: | 17 g |
|---|
| Sacharidy: | 1.2 g |
|---|
| - z toho cukry: | 1.2 g |
|---|
| Bílkoviny: | 26 g |
|---|
| Sůl: | 1.5 g |
|---|
Alergeny:mléko a výrobky z něj