Blaťácké zlato patří mezi měkké sýry se zlatooranžově zbarveným povrchem se zřetelnými kousky vlašských ořechů. Těsto má pružnou konzistenci, chuť je příjemně sýrově mléčná s příchutí po vlašských ořeších. Jedná se o obdobu italského typu sýra Bel Paese. Je obzvláště vhodný k přípravě nevšedního pohoštění či delikátní svačince. Doporučujeme jej podávat se svěžími bílými víny – Müller Thurgau, Neuburské, Veltlínské zelené. Splňuje požadavky bezlepkové diety. Sýr obsahuje přírodní barvivo annatto, které je rostlinného původu a je získáváno extrakcí ze semen oreláníku barvířského (Bixa orellana).
Složení:Mléko, jedlá sůl, vlašské ořechy (3%) mlékařské kultury, barvivo annatto norbixin.
Sýr byl vyroben bez použití syřidla živočišného původu.
Název výrobku:
Sýr zrající v chladu
Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobku| Energetická hodnota: | 1375 kJ / 331 kcal |
|---|
| Tuky: | 27 g |
|---|
| - z toho nasycené mastné kyseliny: | 18 g |
|---|
| Sacharidy: | 1.1 g |
|---|
| - z toho cukry: | 1.1 g |
|---|
| Bílkoviny: | 21 g |
|---|
| Sůl: | 2 g |
|---|
Alergeny:mléko a výrobky z něj, skořápkové plody