Jihočeský salámový sýr má chuť i vůni výraznou po uzení na pravých bukových štěpkách a kouscích šunky. Díky vyššímu obsahu tuku je jemnější a lahodnější. Jeho užití je vskutku velmi rozmanité. U nás je hojně používán na smažení, zapékání, strouhání i k rychlému občerstvení. Splňuje požadavky bezlepkové diety.
Složení:sýry, máslo, voda, 10 % šunky [vepřová kýta 60 %, voda, jodovaná dusitanová solicí směs (konzervant dusitan sodný), cukernaté látky, zahušťovadlo (karagenan, xanthan), stabilizátory (difosforečnany a trifosforečnany), antioxidant E 301], tavicí soli (E 339, E 450, E 452), sušené podmáslí, sušená syrovátka, želatina, kouřové aroma, konzervant sorban draselný
Název výrobku:
Tavený uzený sýr
Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobkuEnergetická hodnota: | 1216 kJ / 290 kcal |
---|
Tuky: | 23 g |
---|
- z toho nasycené mastné kyseliny: | 15 g |
---|
Sacharidy: | 4,5 g |
---|
- z toho cukry: | 4,5 g |
---|
Bílkoviny: | 17 g |
---|
Sůl: | 2,4 g |
---|
Alergeny:mléko a výrobky z něj